Bananin kruh

V naši kuhinji je spet zadišalo.
Kot je razvidno iz naslova vam bom danes napisala recept za bananin kruh. Vsi v družini imamo zelo radi banane, zato jih pogosto vključujemo v različne recepte in jih nasploh kot sadje jemo vsak dan. Bananin kruh si rada privoščim ob kavi za “pocrkljat” pa tudi po teku res paše.

RECEPT
– skodelica moke
– 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
– pecilni prašek
– 1 čajna žlička cimeta
– vanili sladkor
– 3 male zmečkane banane
– 2dcl jabolčnega pireja
– 2 jedilni žlici agavinega sirupa

Najprej zmešamo vse suhe sestavine v posodi, nato dodamo mokre sestavine. Pečico segrejemo na 175°C. Pekač obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo maso in pečemo okrog 40 minut, odvisno od debeline mase v posodi.
* skodelica moke je približno 350g
* jabolčni pire sem naredila tako, da sem zmiksala eno veliko jabolko brez lupine in pol dcl vode

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s